PÁLYÁZATOK

TÁMOP 3.4.3-08/2-2009-0073

Középpontban a tehetséggondozás


A nagykanizsai Piarista Általános Iskola, Gimnázium, Diákotthon és Boldog Donáti Celesztina Óvoda EU támogatással valósítja meg tehetséggondozó  programját.

A Piarista Iskola egyik legfontosabb célkitűzése az oktatás minőségének javítása. A cél elérése érdekében speciális figyelmet fordít az egyes képességterületeken lemaradók mellett a kiemelkedően tehetséges tanulók képzésére, nevelésére.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által kiírt  TÁMOP 3.4.3-08/2 „ Iskolai tehetséggondozás” elnevezésű EU-s pályázaton nyert 6.450.746 Ft-ot is erre a célra fordítja a regisztrált tehetségpontként működő intézmény.

A 2011. november végéig lebonyolításra kerülő projekt során az iskola 15 pedagógusa 30 órás szakmai továbbképzésen bővíti tehetséggondozással kapcsolatos módszertani ismereteit.

A római kultúra és a latin nyelv iránt érdeklődő gimnazista diákok pedig Latin-tanműhely, illetve Pannónia-projekt elnevezésű tehetséggondozó  programsorozaton vesznek részt.

Az elnyert anyagi támogatás egy részét a tehetséggondozó munkát segítő eszközök beszerzésére, iskolai tanulmányi versenyek, előadások, rendezvények szervezésére fordítják.