CSOPORTOK

színjátszó szakkör 5. – 8. évfolyam számára

Idén szeptemberben indítottuk el lelkes, vállalkozó kedvű felsős diákokkal a színjátszó szakkörünket. Jelenleg 11 tagja van a szakkörnek.

A diákok közül többen már rutinosak ezen a területen, és vannak, akik először fogják kipróbálni magukat a színjátszásban.

Hétfő délutánonként a könyvtárban találkozunk.

Első tervezett előadásunk egy karácsonyi darab, a Repülő osztály, ami egy kis kedves karácsonyi történet egy osztályról a Két Lotti írójától.

Németh Olívia –  a színjátszó szakkör vezetője

„Fürge ujjak” horgoló szakkör – 5. évfolyamtól fölfelé

Iskolánk felső tagozatos diákjainak immár a 3. tanévben indítottuk el a „Fürge ujjak” horgoló szakkört. A foglalkozások heti 1 alkalommal, nagyon családias hangulatban (5-6 fővel), az alkotás igazi örömével kísérve valósulnak meg. Idén újonnan hozzánk csatlakozóknak a régi tagok – mint lelkes mentorok – segítik elsajátítani a horgolás kezdő lépéseit.
Munkadarabjainkat az ünnepekhez tervezzük: az adventi időszakban dekorációk (pl. mikulás csizmák/sapkák, hópelyhek, karácsonyfadíszek), tavasszal pedig horgolt használati tárgyak (pl. egyszerűbb és állatfigurás könyvjelzők, kulcstartók, nyugigolyók, kokárda, amigurumi figurák), valamint pólófonalból készült díszek, kosarak, tárolók is készülnek.
A szakköri tagok már izgalommal tervezik azokat a kézműves munkákat, amelyekből az elmúlt évhez hasonlóan jótékonysági adventi vásárt is szeretnénk szervezni. A befolyt összegből újabb feldolgozható fonalat, szükséges kellékeket, eszközöket, csomagoló anyagot vásárolunk, illetve támogatjuk a kárpátaljai rászorulókat.

Kummerné Simon Gyöngyi – a horgoló szakkör vezetője

   

elsősegélynyújtó szakkör

Hegedűs Lászlóné – az elsősegélynyújtó szakkör vezetője

kézműves szakkör

Takácsné Klepács Adrienn – a kézműves szakkör vezetője

KM (Kalazancius Mozgalom) a felső tagozaton

A Kalazancius Mozgalom a Piarista Rendnek az egész világon elterjedt közössége gyerekek és fiatalok számára. A legfiatalabb résztvevők az alsósok, a legidősebbek az egyetemisták közül kerülnek ki. A mozgalom, hasonlóan más keresztény ifjúsági szervezetekhez (Antiochia, cserkészet stb.), csoportokból áll, amelyek a hasonló korosztályba tartozó tagokat fogják össze. Ezeket idősebb gimnazista diákok és tanárok vezetik. Önkéntesen lehet jelentkezni a felsős KM csoportokba. A csoprt tagjait lelki feltöltődés és színes programok várják. Fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljanak Istennel. Ezért a foglalkozások hármas pillére: imádkozunk, beszélgetünk, együtt játszunk.

Bende Krisztián – a KM vezetője

Megszakítás