,

Sportoló óvodások

Hagyományainkhoz híven 2022. október 18-19-én ismét megrendezésre került a „Mozgással az egészségért” elnevezésű programunk. Ezen napjainkat közös bemelegítő tornával kezdtük. Az első napot Szécsényiné Kápolnás Edina, a SZKES DANCE táncpedagógusával indítottuk.  A zenés és ritmikus bemelegítés megadta a kezdő lendületet ahhoz, hogy óvodásaink várakozással telve tapasztalják meg és éljék át a mozgás örömét. Az igazi erőpróbára ezután került sor. A nagy- és középső csoportosok csapatokat alkotva versenyfeladatokban jeleskedtek. Megmutatták erőnlétüket, taktikájukat és nem utolsó sorban sportszerűségüket.

A második napon Réka óvó néni és Bogi óvó néni nyitották a bemelegítő mozgássort. A gyerekek nagyon élvezték. Mindenki a saját egyéni fejlettsége és szintje alapján mozoghatott. A komolyabb próbatételre már Szatmári Zsolt – a Kanizsai Birkózó SE vezetőedző útmutatásai alapján került sor. Zsolti bácsit már ismerik és szeretik az óvodások. Sokan már rendszeres látogatói az intézményünk falai között működő sportegyesületnek.

Ezzel egy időben a kiscsoportosainknak életkoruknak megfelelő utánzó, mozgásos játékot játszhattak az óvoda udvarán, a friss levegőn. Az önfeledt, játékos gyakorlatok kedvezően hatottak a nap további részére.

 A programsorozat zárásaként minden résztvevő méltó jutalmazásban részesült.

Jó hangulatú sportnapot tölthettünk együtt.

Az együvé tartozás, a kitartás, a vidámság, egymás megbecsülése, a segítségadás alapjait raktuk le.