, , ,

Piarista Pályaorientációs Nap 2022

Az idei tanévben is megrendeztük az 5-12. évfolyamos tanulóink számára a Piarista Pályaorientációs Napot.

31 meghívott előadó, 16 teremben 83 darab előadást és szakmai bemutatót tartott forgó rendszerben az érdeklődő diákoknak az iskola falai között, továbbá a nyolcadik évfolyamos tanulóink külsős helyszínekre utaztak busszal, ahol műhelymunkákba tekinthettek be. A szakemberek, egyetemek képviselői és a civil szférából érkező vendégek szívesen válaszoltak a feltett kérdésekre is.

6 egyetemi előadó érkezett a gimnazistákhoz a helyi Pannon Egyetemről, továbbá az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központjából  Szombathelyről a Sporttudományi Intézetből valamint a gépészeti területről,, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusáról Keszthelyről, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Zalaegerszegi Képzési Központjából, és a Károli Gáspár Református Egyetemről a Bölcsészettudományi Karról.

Előadást tartott a Kutató Diákok Országos Szövetségének elnöke, a Diákhitel Központ Zrt. képviselője, a Magyar Honvédség hadnagya, a Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Központ ezredese.

Érdekes előadást hallhattunk saját vállalkozást vezető építészmérnöktől,  multinacionális cég agrármérnökétől, ügyvezető igazgató gépészmérnöktől, fül-orr-gégész szakorvostól, gazdasági igazgató közgazdásztól, védőnőtől, értékesítési és marketingvezetőtől, turizmus tarületén dolgozó szakembertől, ügyvédtől, valamint tanár, geográfus és idegenvezetőtől.

A felsőseink rendészeti-, cukrászati-, ácsmunkálati bemutatón és önismereti tréningeken vehettek részt a Nagykanizsai Kereskedelmi Iparkamara és a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ szervezésében.

9. a osztályos tanulóink véleményei a pályaorientációs napról:

” Nagyon kedves, intelligens volt az előadó. engem a kutatások nagyon érdekelnek. Ezért jó volt ebbe betekintést nyerni, nagyon sok mindent tanultam.”

” Nagyon szimpatikus volt, hogy az előadó a saját tapasztalatait, véleményét osztotta meg velünk. Nagyon érdekes, információdús előadást hallhattunk.”

” Jól bemutatta az előadó az egyetemi életet és a lehetőségeket. „

„Nagyon örültem, hogy az előadó a szakmája jó és a rossz oldalát is bemutatta nekünk.” 

„Az online jelentkezési lehetőségnek nagyon örültem, így nem történt kavarodás.”

” Érezni lehetett, hogy megtisztelnek minket az előadók. ”  ” Jó volt az online regisztrációs lehetőség az előadásokra. „

” Az előadón látszott, hogy szereti a munkáját, és ezért nagy lelkesedéssel adta elő a mondanivalóját. „

” Az előadás végére eljátszottam a gondolattal, hogy én is ilyen szakmát válasszak. ” Tetszett a tájékoztatás az Erasmus programról. „

” Az előadás az interaktivitása miatt tetszett.” 

„Bevezettek  minket a kulisszatitkokba.”

„Sokminden felkeltette az érdeklődésemet.”

„Sokat megtudtunk a cég felépítéséről, a történetéről, külföldi kapcsolatairól, Kaptunk tanácsot, hogy mire kell figyelni a tanulmányaink során, bíztatott, hogy mindig legyünk kitartóak,”

„Nagyon jól elmagyarázta az előadó az ipar működését.”

„Jól tudtam követni, lényegre törő volt, izgalmasnak véltem és nagyon megfogott.”

„Az előadás nagyon felvillanyozott, és felkeltette a figyelmemet, ami lehet, oda fog vezetni, hogy ebben az irányban tanulok tovább.”

„Nagyon tetszett, összeszedett, rendezett program volt.!

„Sikerült a számomra legjobb előadásokat választani.”

„Érdekes volt az előadás és minden kérdésre választ kaphattak a diákok. Sok tanácsot és bíztatást kaptunk. Nagyon örülök, hogy meghallgattam ezt az előadást.”

„Az előadó elmagyarázta, hogy mire számíthatunk ha e mellett a pálya mellett döntünk. Elmagyarázta a felvételi és az ösztöndíj rendszert.”

„A nap legjobb előadása volt, átlátható és összeszedett. Mindannyian figyeltünk, és ha volt alkalom, kérdeztünk.”

„Ez egy jó és hasznos nap volt, minden jó volt a szervezésben”

„Hálás vagyok, hogy ezt is volt lehetőségem meghallgatni.”

„Nagyon sok olyat mesélt az előadó, amit eddig nem tudtam, és az ő beszédstílusa roppantul figyelemfelkeltő volt.”

„A szakmák elég széles körben lettek bemutatva.”

„Tetszett a rendszer, hogy előre be lehetett jelentkezni és így nem volt tolongás a termekben, nem voltunk se túl sokan, se túl kevesen.”

„Nagyon jól meg lett szervezve az egész nap, sokfajta előadás meghallgatására volt lehetőségünk. „

„Jó volt az egész nap, mert ezáltal jobban kirajzolódott egy kép bennem, hogy merrefelé akarok majd menni továbbtanulni.”