, , ,

Piarista birkózók nemzetközi sikere – FRISSÍTVE

Lengyelországba, Dąbrowa Górniczába voltak hivatalosak a Kanizsai Birkózó Sportegyesület versenyzői. A Monstral Silesia Cup szabadfogású viadalon több mint 280 versenyző mérettette meg magát, köztük négy kanizsai piarista diák is.
A diák II. korcsoportban négy győztes mérkőzéssel első helyezett lett Fűr András (4. b), aki a döntőben, szoros csatában klubtársát, Pfeifer Vilmost (4. a) győzte le. Vilmos szépen csillogó ezüstéremmel zárta a versenyt (38 kg). Három győztes és két vesztes mérkőzéssel ötödik helyen zárt Bencze Botond (4. b, 42 kg). Fűr Dávid (6. a) ugyan győzelemmel kezdte a versenyt, de a folytatásban veszített, így sajnos ezúttal nem jutott el az éremért való csatáig. A kanizsaiak a csapatverseny eredményhirdetésénél is érdekeltek voltak, a dobogó második fokára állhattak fel!
Az edző véleménye szerint nagy árkot ugrottak át a fiúk a versenyen való részvétellel. Nehezített körülmény ennyire távol az otthontól, idegen nyelvű emberek között is a legjobb formát mutatni, de nekik sikerült. Jó volt látni, hogy bátran, harcosan, egymást csapatként is segítve küzdöttek. Nemcsak élményeket, hanem tapasztalatokat is gyűjtöttek, és az érmeket látva bizakodóak lehetünk a jövő eredményességét illetően is.

Szatmári Zsolt edző

Az eseményről a Kanizsa TV is megemlékezett: