, ,

OperaKalandozott a 8. a osztály Budapesten

A 8. a osztály részt vett az OperaKaland tavaszi programján, melynek keretében Purcell: Dido és Aeneas című operájával ismerkedett meg. A programot Laskai Lilla tanárnő mint osztályfőnök szervezte és valósította meg.  Nagyné Bogdán Mária tanárnő volt a másik kísérő pedagógus.

A 8. a osztály tanulói így számoltak be az eseményről:

Az osztállyal ellátogattunk Budapestre az Eiffel Műhelyházba, hogy megnézzünk egy fantasztikus operát, a Dido és Aeneast. Reggel 7:15-kor indult a vonatunk, nagyon jó hangulatban telt az út. Érkezés után játszóterezhettünk egy kicsit, majd bementünk az épületbe, ahol a darabot adták elő. Már maga a hely is csodásan nézett ki. Az opera érdekes volt, bár nem az én műfajom, de a tánc nagyon tetszett. Ezután bejártuk a budai várnegyedet. Este újfent vonatra szálltunk, és zenei aláfestéssel hazamentünk. (Pőcze Nóra beszámolója)

Nagyon színvonalas volt az előadás, nekem nagyon tetszett. Nagyon jó volt a hangulat és az egész nap. (Kiss Nóra)

Az operakaland csodás volt! Igaz, hogy korán kellett indulni, de megérte. A budapesti séta, és az épületek megtekintése szuper volt. (Kardos Máté)

Nagyon tetszett az előadás, és meglepett, amikor megtudtam, hogy lesz esélyem megnézni, hiszen a szerzővel az elmúlt évben már megismerkedtünk. (Németh Diána)

Izgalmas volt, nekem személy szerint nagyon tetszett. A várnegyedben nagyon szép volt a kilátás. Egy laza három és fél órás vonat úttal zárult a nap, ami nagyon vicces volt. (Makoviczky Mátyás)

A kirándulásra Nagyné Bogdán Mária kísért el bennünket, akinek ezúton is köszönjük, hogy velünk töltötte a napot!