Hatalmas élményt jelentett számunkra a Ferenc pápával való (többszöri) találkozás. A látogatás eseményeiről és a Szentatya gondolatairól a média részletesen tudósított, az alábbiakban a piarista vonatkozásokat szeretnénk hozzátenni ehhez.

A pápalátogatás kapcsán rendezte meg rendtartományunk a Piarista Ifjúsági Találkozót, amelyen a legnagyobb küldöttséggel a kanizsai iskola képviseltette magát Horváth Andrea és Fehér Katalin tanárnők kíséretével.

Egy másik csoportunk kifejezetten a szombati ifjúsági találkozóra utazott fel, Dósai Attila atya vezetésével. Az Arénában már mintegy 70 kanizsai piarista diák és tíz pedagógus volt jelen. A tanárok és a 8. a osztályunk tagjai az első sorban ültek, így közvetlen közelből láthatták Ferenc pápát, amikor elhaladt a sorok között (lásd a képet).

Örömmel hallottuk a tanúságtevők között szegedi piarista diáktársunk, Krabót Bertalan szavait! Később tudtuk meg, hogy ugyanazon a napon a délelőtti, Szent Erzsébet templomban tartott találkozón Deák Jakab, budapesti iskolánk diákja adta elő Bach egy művét a Szentatyának. A vasárnapi Kossuth téri szentmisén pedig egykori kollégánk, Vuk Veronika tanárnő olvasta fel a horvát nyelvű könyörgést.

Hálásan köszönjük Ferenc pápának a találkozást és minden szervezőnek a segítséget!

indulás Nagykanizsáról:                                               érkezés a Déli pályaudvarra:

a Papp László Budapest Sportaréna előtt:                 elfoglaltuk a helyeinket:

a várakozás pillanatai:                                                  Rúzsa Magdi:

állva, énekelve vártuk a nagy pillanatot:

az öröm hangjai, mert megérkezett a várva várt vendég:

Ferenc pápa:

a három napos programon részt vevő csoportunk:                 az egy napos programra utazott csoportunk: