, , , ,

Három aranyminősítés a Trastevere projekten

Budapesten rendezték meg a Piarista Rend Trastevere projektjére készített pályaművek eredményhirdetését. A vetélkedő csapatok között 4 arany, 4 ezüst és 4 bronz minősítést osztottak ki.

A négy aranyminősítésből hármat a nagykanizsai piarista csapatok hozták el!

Gratulálunk a szép eredményhez a csapatoknak és mentoraiknak, Csicsek Gabriella tanárnőnek és Kamenár Ágnesnek. A koripok (horgolt polipok) alkotásában Kummerné Simon Gyöngyi szakkörvezető támogatta a versenyzőket.

A versenyre készült pályamunkákról korábban részletes hírt adtunk itt a honlapunkon és a fb oldalunkon, az „aranyos” kisfilmejink továbbra is megtekinthetők ezen a linken: https://trastevere.piarista.hu/.

A sikerről a Zala Online és a Kanizsa TV is tudósított.

Betlehem-Simon Rebeka (9. a) és Kiss Nóra (7. a) beszámolói következnek a budapesti díjátadóról, utána képeken láthatjuk a nagykanizsai csapatokat.

Péntek (2023. 06. 09.) reggel Budapestre utaztunk a Trastevere projekt zárórendezvényére. A piarista iskolák közös kezdeményezése: „Trastevere projekt” – Összefogunk egy jobb világért!

A Trastevere programban az önkéntes szolgálat céljával diákprojektek valósulnak meg: a teremtett világ védelme érdekében, embertársaink közvetlen támogatásáért, az együttműködésért, a közös tanulásért, a társadalom átalakításáért.
Az eseményt Lázár László, a Trastevere projekt magyarországi vezetője és Zsódi Viktor tartományfőnök atya beszéde nyitotta meg. Ezután ünnepélyes keretek között került sor a
díjátadóra, az elismerő oklevelek átadására. Az összes kanizsai csapat eredményesen szerepelt. A 9/A osztály csapata a Piárverés nevű projekttel 2. helyezést és arany minősítést ért el. Ezután megadott szempontok alapján értékeltük a projektünket a csapatunkkal, majd a megbeszélteket más iskolákbeli diákokkal is megosztottuk kiscsoportokban. A közös ebéd után Szabó László piarista atya tartott előadást, melynek címe A kilépés, továbbá a sátoraljaújhelyi piarista jelenlétről beszélt még. Az esemény zárásaként három ukrán menekült diák és egy őket megsegítő orosz tanárnő jött el hozzánk. Ezen a programon jobban beleláthattunk a gyerekek nehéz helyzetébe.
Jól éreztem magam Pesten, sok segítőkész, nyitott, kedves és jószívű piarista diákot ismerhettem meg.

Betlehem-Simon Rebeka 9. a

A 2022/2023 tanévben második alkalommal veszek részt ebben a projektben. Az idei tanévben ,,Más Szívvel-színesen” című projektünkkel indultam csapattársaimmal Pőcze Nórával, Szerdahelyi Krisztinával és Tolnai Flórával. A projektünk lényege a nagykanizsai Szivárvány EGYMI sérült tanulóinak megsegítése volt.  Ennek kapcsán vettünk részt a záróeseményen múlt pénteken Budapesten, ahonnan egy tartalmas nap után arany minősítéssel értünk haza. Nagyon örültünk, hogy idén is részt tudtunk venni ezen a projekten és szeretnénk mindenkit bátorítani, hogy a jövőben csatlakozzon a Trastevere projekhez. Hiszen ennek a projektnek is ez a mottója, hogy ,,Piarista diákok egy jobb világért”. 
 
Kiss Nóra 7. a
 
a három csapatunk a három arany minősítés okleveleivel:
 
 
további képek: