,

Grundbirkózás – Diákolimpia

A szigetvári sportcsarnokban rendezték meg február 18-án 2021/2022 tanév grundbirkózó csapatbajnokság Országos elődöntőit. Első alkalommal vettek részt Nagykanizsai Piarista Iskola tanulói a Magyar Diáksport Szövetség által szervezett versenyen, ahol két korcsoportban is megmertethették magukat Vas, Zala, Somogy és Baranya megye iskoláinak csapatai.

A Piarista iskola fiatal csapata, öt csapatból álló csoportba került, ahol először legyőzték Mozsgó csapatát, majd sikerrel vették az akadály Mernye ellen is. A harmadik és negyedik kör már nem alakult ilyen szerencsésen, sajnos versséget szenvedtek a rutinosabb Tófeji iskola majd a szigetvári Tinódi iskola csapataival szemben. A két-két győztes és vesztes mérkőzést követően a csapat végül az előkelő harmadik helyen zárt. Hatalmas küzdelmeket és szép győzelmeket könyvelhetett el a csapat, ezúttal nem sikerül kvalifikálni az Országos döntőre, de látva a küzdeni tudást és a lelkesedést, bízhatunk abban, hogy jövőre sikerül bejutni a legjobbak közzé is.

A csapat tagjai: Milávecz Csongor, Bognár Nimród, Pfeifer Vilmos, Gábor Roland, Bencze Botond, Milávecz Zsombor, Makoviczki Márton és Pölöskei András.

Testnevelő tanár Körmendi István, felkészülés segítő Szatmári Zsolt.