,

Véget ért az 5. KM-tábor…

Június 24. és 28. között zajlott az 5. jubileumi tábora a Kalazancius Mozgalomnak.

A tábor témája az „Életem nyara” c. film volt. A filmhez hasonlóan három csapat: az Azúr Apostolok, a Bíbor Angyalok és a Verdes Maximus versengett egymással különböző feladatokban. A programot többek között kiscsoportos beszélgetések egészítették ki, ahol a nagyobbak önismereti kérdésekkel foglalkoztak, illetve az Istenkapcsolatukról nyíltak meg egymásnak, míg a kisebbeknél a játékokon volt a hangsúly.

Hétfőn a nyitómisét követően – melyet Zsódi Viktor tartományfőnök atya celebrált -, megnéztük a tábor
tematikus filmjét. Aznap a kiscsoporton kívül még egy kalmár játékban küzdöttek meg egymással a táborozó csapatok.

Kedden a hűvösebb idő ellenére is a napot a Balatonon töltöttük. A bátrabbak már kora délelőtt bemerészkedtek a vízbe, míg a többiek a parton röplabdáztak. Beszélgetésre itt is volt lehetőség, s délutánra a nap mellé a pizza is megérkezett.

Szerdán az időjárást látva nem túrázni indultunk, hanem a könyvtárba vettük az irányt a Logi-sztorik megfejtése után. Itt különféle feladatok vártak a táborozókra, mint pl.: könyvkeresés, rejtvényfejtés és gólyalábazás. Délután pedig kvízekben és métában mérkőztek meg a csapatok.

Csütörtökön fiú-lány délelőttöt tartottunk, ahol a lányok fát vágtak és edzettek, a fiúk pedig a sminkelés fortélyait sajátíthatták el. Ezt követően a fiú és lány vezetők válaszoltak a feltett kérdésekre. Délután a szentségimádást követték a workshopok, majd a kiscsoportos beszélgetés. Activity-vel folytatódott a nap, majd az estét egy közös fagyizással indítottuk. A Christian-party természetesen nem maradhatott el a programok közül, s a tánc végeztével hot-dog várta a gyerekeket. Míg vacsoráztunk addig a tábortűz is elkészült így közös éneklés és egy kis tánc vette kezdetét. Itt búcsúztunk el Böszörményi Géza atyától, akinek köszönhetően érkezett a KM Nagykanizsára. A napnak azonban még korántsem volt vége, hiszen az éhezők viadala játék hevítette fel a hangulatot, ahol a sötét iskolában kellett a táborozó csapatoknak különféle kódokat keresniük. Az estét egy tábortüzes imával zártuk, majd nyugovóra tértünk.

Pénteken, a reggelit követően vette kezdetét a KM-csata, majd a kiscsoportos beszélgetés után egy labirintus is várta a diákokat. Az ebédet és pakolást követően az utolsó csapatversenyen vettek részt a gyerekek, ami az evőverseny volt. A kiscsoportos zárást követően a tábort is lezártuk egy szentmisével, ahol minden évfolyamból elmondta valaki a kedvenc élményét a táborból. Már mindenki izgatottan várta az eredményhirdetést, mely során minden résztvevő ajándékot kapott, a nyertes Azúr Apostolok pedig egy kupával gazdagodtak. Ezt követően búcsúztunk el a végzős csoport vezetőinktől. Hálásan köszönjük nekik az elmúlt évek munkáját!

Örülünk, hogy részt vettetek a jubileumi táborban. Reméljük, sok új élménnyel gazdagodtatok és teljesen megélhettétek a kapcsolatotokat Istennel, és természetesen egymással is.

Találkozunk jövőre! Viva, viva Calasanz!

A táborban készült képek itt érhetők el.