Szándéknyilatkozatok leadása a Kréta rendszerben

 

Tájékoztató a Kréta rendszerben történő általános iskolai beiratkozásról a 2023/24. tanévre

 
 
1. Belépés a Kréta rendszerbe

Amennyiben Ön még nem használta a Kréta rendszert (feltételezhetően azért, mert nincs idősebb, iskoláskorú gyermeke), akkor ideiglenes regisztrációra van szüksége, ezen az oldalon. Ez után be kell jelentkezni, és rögtön megjelenik az a felület, amelyiken leadható a szándéknyilatkozat.

Amennyiben Ön már használta a Kréta rendszert, akkor a szokott módon tud bejelentkezni. Ez után a felső kék sávban az e-Ügyintézés, majd a megjelenő felületen a bal oldali sávban az Ügyintézés indítása feliratra kell kattintani.

 

2. A szándéknyilatkozat leadása

A Beiratkozás általános iskolába – BÁI menüpontra kattintva, a megjelenő ablakon (Üzenet) az adatkezelési tájékoztatóról szóló nyilatkozat megismerésének igazolása után (pipa a kis négyzetbe) alul az Ok feliratra kattintani. Ezt követően megnyílik a felület, ahova be lehet írni az adatokat.

Megjegyzések az egyes pontokhoz:

  • Csak a piros csillaggal jelzett adatok kitöltése kötelező.
  • A Beiratkozás típusa felirat alatt a második lehetőséget kell választani („A lakcímkártya alapján nem körzetes iskolába szeretném a jelentkezési kérelmet beküldeni”).
  • A Gyermek (tanuló) oktatási azonosítója mező kitöltése kötelező. Már korábban minden leendő diák kapott oktatási azonosítót az Oktatási Hivataltól, erről gyermekük óvodája írásban értesítette Önöket.
  • A Szülő(k) / Törvényes képviselő(k) adatainak kitöltésekor kérjük, hogy adják meg e-mail-címüket és telefonszámukat is!
  • A Nyilatkozatok-at (Az etika és hit- és erkölcstan közötti választás, Az iskolai távozás módjának engedélyezése, Étkezés igénylése) most nem szükséges kitölteni.
  • A döntéshez szükséges dokumentumok, igazolások résznél kérjük, hogy amennyiben lehetséges, töltsék föl ezeknek a dokumentumoknak a másolatát, mert ezzel jelentősen megkönnyítik az ügyintézést. Az Egyéb csatolt dokumentumok-hoz legyenek szívesek feltölteni (sajátos nevelési igényű gyermek esetén) a szakértői véleményt!

A szándéknyilatkozat leadásának folyamatáról szóló bővebb tájékoztatót itt olvashatják. Amennyiben problémájuk adódik, forduljanak bizalommal iskolánk titkárságához!

Megszakítás