Szándéknyilatkozatok leadása a Kréta rendszerben

 

1. Felhasználó létrehozása a Kréta rendszerben

Ez csak akkor szükséges, ha Ön még nem használta a Kréta rendszert (feltételezhetően azért, mert nincs idősebb, iskoláskorú gyermeke).

Ebben az esetben ideiglenes regisztrációra van szükség a Kréta rendszerben. A kezdőlapon az Ideiglenes regisztráció létrehozásához kérjük, kattintson ide… feliratra kattintva a szükséges adatok megadása után létrehozható az ideiglenes felhasználói fiók. Ez után a kezdőlapra visszatérve lehetősége nyílik belépni a Kréta rendszerbe a megadott adatokkal (felhasználónév és jelszó).

Amennyiben már használták a Kréta rendszert, akkor a szokott módon tudnak bejelentkezni.

2. A szándéknyilatkozat leadása

A Krétába való belépés után a Beiratkozás általános iskolába – BÁI menüpontot kell választani, és a megjelenő ablakon (Üzenet) az adatkezelési tájékoztatóról szóló nyilatkozat megismerésének igazolása után (pipa a kis négyzetbe) alul az Ok feliratra kattintani. Ezt követően megnyílik a felület, ahol a beiratkozás megtehető.

Megjegyzések az egyes pontokhoz:

– A Beiratkozás típusa felirat alatt a második lehetőséget kell választani („Egyéb, nem az állandó lakóhely szerinti…”)

– A Gyermek (tanuló) oktatási azonosítója mező kitöltése kötelező. Már korábban minden diák kapott oktatási azonosítót az Oktatási Hivataltól, ezt a gyermek eddigi óvodájában tudják megmondani Önöknek.

– A Szülő(k) / Törvényes képviselő(k) adatainak kitöltésekor kérjük, hogy adják meg e-mail-címüket és telefonszámukat is!

– Gyermekük jelenlegi óvodája OM azonosítójának megadása nem kötelező.

– A Nyilatkozatok-at (Az iskolai távozás módjának engedélyezése, Az etika és hit- és erkölcstan közötti választás, Étkezés igénylése) most nem szükséges kitölteni.

– A Kérelem indokolása, megjegyzés rovatban kérjük, mindenképpen jelezzék, hogy gyermekük számára melyik lenne a kötelező felvételt biztosító körzeti iskola, mert ha hozzánk íratják be gyermeküket, erről értesítenünk kell a kötelező felvételt biztosító iskolát. Erről az adatról ezen az oldalon tudnak tájékozódni. (A Feladatellátás típusa sorban az általános iskolai körzet-et kell választani, a Település sorba lakóhelyüket beírva és a Keresés-re kattintva a program megjeleníti az adott település minden iskoláját. A sorok végén a kék ikonra kattintva megtekinthető az adott iskolához tartozó utcák listája.)

– A döntéshez szükséges dokumentumok, igazolások résznél kérjük, hogy amennyiben lehetséges, töltsék föl ezeknek a dokumentumoknak a másolatát, mert ezzel jelentősen megkönnyítik az ügyintézést.

A felvételi kérelem elfogadásáról vagy elutasításáról szintén ezen a felületen, a Folyamatban lévő ügyek menüpontban tájékozódhatnak, de az iskola erről hivatalos levelet is küld Önöknek.

A szándéknyilatkozat leadásának folyamatáról szóló bővebb tájékoztatót itt olvashatják. Amennyiben problémájuk adódik, furduljanak bizalommal iskolánk titkárságához!