Centenáriumi művészeti versenyek

100 éve költözött be a Nagykanizsai Piarista Iskola jelenlegi épületébe. Ennek kapcsán az intézmény művészeti versenyt hirdet több kategóriában.

Egy versenyző bármennyi kategóriában indulhat, de (al)kategóriánként legfeljebb három (fotókból öt) pályázatot adhat be. A pályaműveken jelölni kell, hogy melyik kategóriába tartoznak.

 A pályaműveket közzétesszük az iskola honlapján.

 A műalkotások az iskola titkárságán adhatók le, vagy a titkarsag@nagykanizsa.piarista.hu e-mail-címre küldhetők el.

Határidő: november 6. hétfő.

 A legjobb pályaműveket értékes nyereményekkel jutalmazzuk: csokoládé, könyvutalvány, póló, könyv stb.

I. Kategória: vers és próza

 • Vers: bármilyen verses formájú szöveg megalkotása az iskolával kapcsolatban, iskolai élmények verses megfogalmazása. Előnyt jelent, ha a szöveg kifejezetten az épülethez (is) kapcsolódik, pl.: óda az épülethez, tájleíró vers a kampuszról.
 • Próza: bármilyen prózai formájú szöveg megalkotása az iskolával kapcsolatban. Előnyt jelent, ha a szöveg kifejezetten az épülethez (is) kapcsolódik. Pl. novella, ami az épület múltjához kötődik, vallomás az épületről, történet (krimi, romantikus…), amelyben az épület fontos szerepet kap.

II. Kategória: képzőművészet

 • Grafika és festészet: az épülethez és annak környezetéhez (park) kapcsolódó műalkotás. Bármilyen technikával (számítógépes programmal is), bármilyen méretben, bármilyen stílusban (pl. realista, impresszionista) készülhet. Alkategóriák:
  1. művészi rajz
  2. pontosságra törekvő, műszaki szempontokat tükröző rajz pl. az épület homlokzatáról, területéről
  3. festmény
  4. az épület (egy részének) háromdimenziós informatikai modellezése
  5. plakát a centenáriumra
  6. szelfimontázs (szelfi készítése és kiegészítése valamilyen technikával az épület múltját, jelenét, jövőjét megjelenítve)
  7. egyéb
 • Fotó: fénykép készítése, amelyen fontos szerepet kap az iskola épülete. Ha a fotón emberek is szerepelnek (felismerhető nagyságban), akkor szükséges engedélyt kérni tőlük a fényképezéshez.
 • Makett: az épület vagy egy részének megformálása, pl. fából, kupakokból, gyufásdobozból, gyógyszeres dobozból.

III. Kategória: zenemű

A piaristákhoz, az iskolához, az épülethez kapcsolódó zenemű megalkotása, bármilyen műfajban, hosszúságban, hangszer(ek)re és/vagy énekhangra, pl.: piarista költők verseinek a megzenésítése. Előnyt jelent, ha a szöveg kifejezetten az épülethez (is) kötődik. Kérjük a zenemű kottáját, szövegét (ha van) és lehetőleg egy jó minőségű felvételt is.