, , ,

Arany oklevelet kapott a 6.b csapata a Trastevere projektben

Csicsek Gabriella tanárnő és Kamenár Ágnes mentálhigiénés szakember kísérte a 6. b-s diákokat Budapestre a Trastevere Program díjátadójára, ahol arany oklevelet kapott iskolánk csapata.

Gabi néni gondolatai az eseményről:

Június elején volt a Trastevere Projekt e tanévi munkàinak értékelése a Piarista Tartományfőnökségen. Immár második éve sikerült aktivizàlni a hatodik osztàlyos korosztàlyt – 6.b – a program hívó mondatával: Tegyük jobbà a vilàgot!

Nagyon talpraesett, kezdeményező, önàllóan dolgozni akaró és tudó gyerekekből àlló csapattal képviseltettük magunkat a versenyen. A magyarorszàgi iskolàinkban kilenc kisfilm született az idén. Minden csapat sok-sok dicséretet kapott.

A mi projektünk címe: War- unk
A címmel utaltunk a hàborúra, amely valamilyen szinten mindannyiunké. Magunkénak érezzük ezzel kapcsolatosan a feladatot: segíteni a kàrpàtaljai embereknek.

a kisfilmünk itt érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=kqNuC6_YRqE&t=84s

A programok, amelyeken  részt vettünk: jàtékos ismerkedés, visszatekintés a munkàra, érzékenyítő előadások, ebéd, kiscsoportos együttgondolkodàs.

a résztvevő diákok véleményei:

A projekt után másképp látom a világot. (Kiss Nóra)

Az tetszett, hogy új embereket ismerhettem meg, és érdekes programokon vehettem részt. (Flóra)

Sok olyat tanultam a program alatt, amit a való életben is tudok hasznosítani. Élmény volt, hogy mennyire örömet tud okozni, ha másokat tudok segíteni. (Trojkó Emili)

Legjobban az ismerkedés tetszett. (Alex)

A program is nagyon tetszett, és utána felfedezhettük Budapestet. (Horváth Noémi)

Eleve már az nagyon jó volt, hogy elmehettem. Boldog vagyok, hogy új embereket ismerhettem meg. Remélem, lesz még szerencsém találkozni velük. (Nagy Boglárka)

Nagyon jó volt a közösség! (Németh Diána)

Tetszett, hogy sok mindent megtudhattunk a budapesti gimnáziumról. (Pfeifer Nóra)

képek a budapesti díjátadóról ( Bende Anna betegség miatt nem tudott elutazni a díjátadóra és Simon Laura sem tudott részt venni az eseményen)::