Végzős diákjaink újabb mérföldkőhöz érkeztek tegnap. A Nagykanizsai Piarista Iskola 2024. október 13-án tartotta a hagyományos szalagtűző szentmiséjét.

A szalagtűzés egy apró kis jel, hogy a végéhez közeledik az idő, amit intézményünk falai között töltenek diákjaink. A szalag nemcsak arra emlékezteti őket, hogy hamarosan befejezik a középiskolai tanulmányaikat, hanem hogy minden keresztény embernek küldetése van.

Dósai Attila piarista szerzetes atya a prédikációban felhívta a végzősök figyelmét arra, hogy mi kell ahhoz, hogy kiteljesedjék az életük. Az emberi kapcsolataik és személyes kapcsolatuk Jézussal fontosabbak annál, mint hogy milyen anyagi vagy tárgyi javakat szereznek majd meg az életben.

A prédikáció után a 12. a osztály tagjainak Török Károlyné tanárnő, a 12. b osztálynak Küne Edina tanárnő tűzte fel a szalagokat.

Köszönet Szabó Gábor piarista atyának a szalagtűző szentmise megszervezéséért, Dósai Attila atyának az épülésünkre szolgáló prédikációjáért, a végzős osztályfőnököknek, Török Károlynénak és Küne Edinának a diákok felkészítéséért, a Magvető közösségnek a méltó zenei kíséretért.